Murić: Zukorlićev dokaz propadanja

izjava1

“Muamer Zukorlić nije uspeo ni godinu dana da sačuva  stranku BDZ, napustili su ga njegovi najbliži saradnici, pa optužbama drugih i ministra Rasima Ljajića pokušava da zaustavi svoje propadanje”, rekao je predsednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić. On je osudio i širenje govora mržnje sa televizija, iza kojih stoji Zukorlić, kao i to što nadležni organi ne reaguju na nelegalan rad televizije Jedinstvo.

Stranka za Sandžak osudila je širenje mržnje i hajku protiv pojedinaca na lokalnim televizijama, iza kojih, kako je istako predsednik te partije Fevzija Murić, stoji Muamer Zukorlić. Optužbe na račun pojedinaca, kako kaže Murić, uznemiruju građane Novog Pazara, podižu tenzije i izazivaju razdor među građanima.  On je pozvao i nadležne organe da preduzmu adekvtane zakonske mere, jer kako je istakao tv Jedinstvo ne postoji u APR-u , koju su kako je rekao na nasilan način zauzeli Zukorlićevi ljudi. On je osudio neprofesionalan odnos tih televizija, koji su emitovali ispovest, kako je istakao, jednog kriminalca i to bez postavljanja pitanja novinara.

“Izvesni Ismet Ramović je dan pred emitovanje imao znatno veliki količinu deviznih sredstava i istražni organi moraju utvrditi na koji način je došao do tog novca.

Da bi neko bio stalno aktuelan i zadovoljnio svoje bolesne političke ambicije i svoje želje spreman je na sve, čak i da udara na čast drugih ljudi. Nama je jasno da Muamer Zukorlić tone u blato i da je u teškom padu, očigledno je da želi da sa sobom povuče i druge. Kako bi zaustavio to propadanje on je procenio da je najbolje da napada ministra Rasima Ljajića, koji ima izuzetno dobar rejting u državi, a i međunarodnoj zajednici. Ljajić svojom pozicijom i iskustvom, jedini može da pomogne svim lokalnim samoupravama u Sandžaku, a i Srbiji. Istražni organi  moraju obaviti svoj deo posla i ova se afera mora se do kraja rasvetliti“, kaže Murić.

“Gospodin Zukorlić nije uspeo ni godinu dana očuva svoju stranku BDZ. Kada nije uspeo da se dokopa političkih funkcija i pozicija sa kojima bi mogao apsolutno da vlada onako diktatorski, kao što vlada u Islamskoj zajednici, partija je počela da mu se raspada. Napustio ga je narodni poslanik Emir Elfić, koji je Zukorliću šurak, a i predsednik partije, napustila ga je Hedija Škrijelj, Azra Zatrić, a i Šerif Marukić, koji je bio direktor televizije Jedinstvo i preduzeća REFREF, preko kojeg je osnovan i takozvani Internacionlni univerzitet, kao i mnogobrojne institucije. Mandat je vratio i dr Adnan Čaušević. Svi oni koji su radili tu njihovu političku kampanju, koji su učestvovali u izborima i koji su predstavljeni kao kvalitetni i časne ljudi, na kraju su se napuštanjem Muamera Zukorlića  tako i pokazali”, kaže Murić.

Murić je pozvao Tužilaštvo i policiju da se istraga sprovede do kraja i da se Ismet Ramović podvrgne poligrafskom ispitivanju.

Objavi na društvenim mrežama!