Murić : Odnos države prema Novom Pazaru ponižavajući

muricszs2Predsjednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić oštro je kritikovao odnos države prema Novom Pazaru i Sandžaku. Murić je kao jedan od primjera nemara naveo vrtić Abu Dabi u naselju Dohoviće koji ni godinu dana od otvaranja nije počeo sa radom.

Murić je na konferenciji za novinare ocjenio da su na ovaj način, i takvim ophođenjem države, poniženi i građani Novog Pazara  i donator. Zbog takvog diskriminatorskog odnosa države trpe djeca, njihovi roditelji i brojni nezaposleni koji čekaju na posao u struci. Objekat u koji su Emirati uložili milionsku sumu ne služi namjeni, jer država nije ispunila svoju obavezu, smatra on.

“Država preko Ministarstva prosvjete treba da zaposli ljude, kojima će isplaćivati 80 odsto zarade, a lokalna samouprava 20 odsto. Lokalna samouprava ne može da angažuje radnike bez dozvole države, tako da se već godinu dana živi u nekom začaranom krugu. Baš me zanima šta će predsjednik države Tomislav Nikolić, koji je trenutno u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, reći šta je sa objektima čiju su oni izgradnju finansirali”, rekao je Murić.

Njega čudi to što se država hvali malim deficitom i time da je uštedela 100 milijardi dinara, a sa druge strane nema novca ili volje za desetak radnih mjesta u Novom Pazaru.

“Smatram da nekima ne ide u prilog da rade državni vrtići u Novom Pazaru.  Jasno je ko je vlasnik privatnih koja su skuplja, i kakvi su njegovi odnosi sa Beogradom”, rkao je Murić.

Obdanište Abu Dabi površine je 780 kvadratnih metara, i jedno je od najmodernijih u Srbiji, čime su se prošle godine na otvaranju hvalili iz državnog vrha. Obdanište treba da primi mališane sa Dohovića, Selakovca, Rajčinovića i ostalih okolnih naselja.

http://

 

Objavi na društvenim mrežama!