Dvije zdravstvene ustanove u Novom Pazaru

Dom zdravlja kao samostalna zdravstvena ustanova praktično će početi da funkcioniše početkom leta, izjavio je član Gradskog veća Fevzija Murić.

On je našem radiju rekao da će ceo proces formiranja opšte bolnice, koja je u nadležnosti Ministarstva zdravlja i Doma zdravlja, pod ingerencijom lokalne samouprave,  biti okončan pravnim gašenjem sadašnjeg Zdravstvenog centra.

“Dobićemo dve zdravstvene ustanove koje će dovesti do poboljšanja, kvaliteta i efikasnosti pružanja zdravstvenih usluga. Podelili smo osoblje, njih oko 380 koji pripadaju Domu zdravlja preuzima lokalna samouprava, kao i imovinu, zgrade, objekte, zemljište, aparate, kao I vozni park Zdravstvenog centra”, kazao je za Sto plus Murić.

Prema njegovim rečima, u finansiranju ovih zdravstvenih ustanova još izvesno vreme neće biti promena.

“Jedino će investicioni deo pripasti Novom Pazaru, ukoliko budemo želeli da kupujemo novu opremu, vozila, pravimo nove objekte, to neće finansirati Ministarstvo već grad, a lične dohotke, materijalne troškove, energente kao I do sada će finansirati Ministarstvo zdravlja”, istakao je Murić.

Kako se najavljuje, odbornici Skupštine Novog Pazara izabraće Upravni odbor i direktora Doma zdravlja, dok će Ministarstvo zdravlja imenovati direktora Opšte bolnice.

(RadioStoPlus)

Objavi na društvenim mrežama!